Kaj je Bioexo?

Društvo povezuje ljubitelje eksotičnih živali pod imenom Bioexo.

Zakaj BIOEXO?

  BIO - kratica za naše znanje, ki temelji na znanju o biologiji eksotičnih vrst

  EXO pa zato ker se posvečamo v glavnem eksotičnim živalim


Naše aktivnosti:

Društvo deli svoje znanje o oskrbi eksotičnih živali in pomagamo odpravljati predsodke do eksotičnih živali. Seznanjamo se z novimi dognanji, novostmi na področju opreme in nege, beremo dostopno literaturo, spremljamo zakonodajo na tem področju ter obiskujemo sejme v tujini. Naše živali so v ustreznem okolju in pod stalnim veterinarskim nadzorom. Dvakrat letno izvajamo veliko razstavo eksotičnih živali Bioexo v Ljubljani, več manjših dogodkov imenovanih Družinski dan z eksotičnimi živalmi, ki jih izvajamo po manjših krajih po Sloveniji ter od maja 2018 pa delimo svoje znanje o oskrbi eksotičnih živali tudi v Vivariju Bioexo.


Razstava eksotičnih živali

Naravoslovni dnevi

Delavnice odpravljanja fobij

Praznovanje rojstnih dni

To pa še ni vse!

Med letom organiziramo razne delavnice, naravoslovne dneve, praznovanja rojstnih dni, počitniške dejavnosti, tečaje ter manjše razstave eksotičnih živali.

Spoznaj nekaj naših članov

Članov v društvu je še veliko več in počasi upamo, da nam bo uspelo opisati vse...

Soustanoviteljica in prva predsednica društva

Nika Leben

Biologinja z veliko ljubeznijo do narave, še posebej pa do eksotičnih živali. Moje najljubše delo je širjenje pozitivnega odnosa do živali, zato z veseljem izvajam delavnice, naravoslovne dni in različne razstave po Sloveniji. Z rednim obiskovanjem sejmov v tujini spoznavam veliko podobno mislečih prijateljev, ter spremljam zadnje trende v teraristiki. Kot turistična vodička z licenco pa z veseljem pripravim tudi kak izlet na sejem ali prestolnico v Evropi z ogledom živalskega vrta ali akvarija. Moj poseben izziv je izpust metuljev na porokah, ter izvedba več tednov počitniških dejavnosti za mladino. V načrtu pa je veliko novih projektov.
Članica

Maruša Fon

Je bila praktično rojena v društvo, saj je kot hčerka Nike Leben pri pripravah za razstave sodelovala že pri desetih letih. Njena pomoč je dragocena in kot veterinarski tehnik ima tudi ustrezno znanje o oskrbi živali. Na razstavi skrbi za počutje živali in je desna roka organizatorjev razstave Bioexo.
Član

Mišo Mandelj

Je bil eden izmed soustanoviteljev prvega foruma za eksotične živali Exotic animals, kjer so se izmenjevale informacije in prve izkušnje iz tega področja. Veseli smo, da se nam je pridružil, saj je nepogrešljiv pri vseh tehničnih težavah med pripravami in tekom razstave. Kot perfekcionist poskrbi, da stvari nemoteno in zanesljivo potekajo. Vedno je pripravljen posvetiti ogromno ur za izris načrta razstave, po katerem je postavljanje samo veliko lažje. S svojo veliko skrbjo za svoje živali pa je velik vzgled mlajšim rodovom.
Soustanovitelj društva in podpredsednik ter aktualna predsednica društva

Aleš Abram in Nika Matoh

Gradbenik, motorist, potapljač in zadnjih trinajst let zagrižen terarist ter eden od slovenskih pionirjev na področju reje kač. Moja strast so rdečerepi udavi, še posebaj različne genetske mutacije - morfi, zato sem se odločil za njihovo rejo. V zadnjih sedmih letih sem se z legli uveljavil na evropskem trgu in veljam za priznanega rejca, mladiči iz moje reje pa za kvalitetne živali. Čez vso avanturo z eksotiko se mi je pridružila tudi moja boljša polovica, s katero sedaj poslujeva pod znamko Bioexo Boas. V vseh letih prakse sem dobil ogromno izkušenj pri izdelovanju terarijev za različne živali. Specializiral sem se predvsem za visokokakovostne terarije. Mogoče se najvidnejši od njih nahajajo prav v casino-ju Kongo v Grosuplju, kjer je postavljen sistem šestih terarijev v moji zvedbi in sklop 8 terarijev in 3 akvarijev na BIC srednji gimnaziji in veterinarski šoli.
Članica

Živa Makar

Prihaja iz generacije vivaristov BICa Gimnazije in veterinarske šole, ki so z nami začeli sodelovati že pred leti in vztraja pri tem že od takrat. Je neizčrpen vir novih idej, vztrajna do konca in koordinator animatorjev na razstavi Bioexo.

Podatki društva

Dolgo ime Društvo ljubiteljev eksotičnih živali BIOEXO
Naslov Večna pot 11, 1000 Ljubljana
Statistična regija Osrednjeslovenska
Matična številka 2280949000
Davčna številka 45433186
Davčni zavezanec NE
Transakcijski račun IBAN SI56 6100 0000 4804 078

Delavska hranilnica d.d., Ljubljana

Vssoko usposobljeni člani smo tu za vas. Na nas se lahko obrnete z vprašanji in predlogi, in rade volje vam bomo svetovali.